środa, 15 czerwca 2016

Budyń jaglany z musem truskawkowym

Fitbudyń przygotowany z kaszy jaglanej jest idealnym pomysłem na zdrowy deser, śniadanie, przekąskę lub na wynos. Jaglanka znakomicie komponuje się z różnymi dodatkami – z konfiturą, syropem klonowym, świeżymi owocami albo po prostu z cynamonem. Dzisiejsza wersja - z truskawkami :)
Jeśli przygotowując potrawy świadomie wybierasz składniki w 100% naturalne i zdrowe, zajrzyj do sklepu www.naturalniezdrowe.com.pl, który równocześnie jest polskim producentem zdrowej żywności, a oferuje nam produkty prosto z natury.



Składniki na budyń jaglany:
  • ½ szklanki kaszy jaglanej, zmielonej w młynku
  • 2 szklanki mleka kokosowego (sojowego lub zwykłego)
  • 2 łyżeczki ksylitolu
Mus truskawkowy:
  • 300 g truskawek
  • 1 łyżeczka ksylitolu

Wykonanie:
Wszystkie składniki na budyń umieść w rondelku. Gotuj, co jakiś czas mieszając, jak zacznie wrzeć zmniejsz ogień i często mieszaj , aby nie przypalić budyniu. Gotuj około 15 min, aż kasza będzie miękka.
Truskawki zblenduj z łyżeczką ksylitolu (odłóż kilka sztuk do dekoracji).
Budyń nałóż do pucharków przekładając go musem truskawkowym (można podawać z różnymi innymi ulubionymi owocami). Wierzch ozdób pozostałymi truskawkami. 
Gotowe :)




Jeśli wciąż szukasz naturalnych i zdrowych produktów do przygotowania swoich potraw to zapraszam do sklepu internetowego NATURALNIE ZDROWE tam je znajdziesz ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Kulinarna (nie)codzienność , Blogger