Fitbudyń przygotowany z kaszy jaglanej jest idealnym
pomysłem na zdrowy deser, śniadanie, przekąskę lub na wynos. Jaglanka znakomicie
komponuje się z różnymi dodatkami – z konfiturą, syropem klonowym, świeżymi
owocami albo po prostu z cynamonem. Dzisiejsza wersja - z truskawkami :)
Jeśli przygotowując potrawy świadomie wybierasz
składniki w 100% naturalne i zdrowe, zajrzyj do sklepu
www.naturalniezdrowe.com.pl, który równocześnie jest polskim producentem
zdrowej żywności, a oferuje nam produkty prosto z natury.
Fitbudyń przygotowany z kaszy jaglanej jest idealnym
pomysłem na zdrowy deser, śniadanie, przekąskę lub na wynos. Jaglanka znakomicie
komponuje się z różnymi dodatkami – z konfiturą, syropem klonowym, świeżymi
owocami albo po prostu z cynamonem. Dzisiejsza wersja - z truskawkami :)
Jeśli przygotowując potrawy świadomie wybierasz
składniki w 100% naturalne i zdrowe, zajrzyj do sklepu
www.naturalniezdrowe.com.pl, który równocześnie jest polskim producentem
zdrowej żywności, a oferuje nam produkty prosto z natury.
Składniki na budyń jaglany:
- ½ szklanki kaszy jaglanej, zmielonej w młynku
- 2 szklanki mleka kokosowego (sojowego lub zwykłego)
- 2 łyżeczki ksylitolu
Mus truskawkowy:
- 300 g truskawek
- 1 łyżeczka ksylitolu
Wykonanie:
Wszystkie składniki na budyń umieść w rondelku.
Gotuj, co jakiś czas mieszając, jak zacznie wrzeć zmniejsz ogień i często
mieszaj , aby nie przypalić budyniu. Gotuj około 15 min, aż kasza będzie
miękka.
Truskawki zblenduj z łyżeczką ksylitolu (odłóż kilka
sztuk do dekoracji).
Budyń nałóż do pucharków przekładając go musem
truskawkowym (można podawać z różnymi innymi ulubionymi owocami). Wierzch ozdób pozostałymi truskawkami.
Gotowe :)
Gotowe :)
Jeśli wciąż szukasz naturalnych i zdrowych produktów do przygotowania swoich potraw to zapraszam do sklepu internetowego NATURALNIE ZDROWE tam je znajdziesz ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz