środa, 1 czerwca 2016

Andrut z owocowymi galaretkami

Ten kolorowy i smaczny deser jest super alternatywą dla zwykłych ciastek :D idealny do kawy, herbaty, jak i do przekąszenia w biegu ;)



Składniki:
  • 1 opakowanie wafli

Na masę cytrynową:
  • 1 galaretka cytrynowa
  • 0,5 kostki masła
  • 1 łyżka cukru
  • 5 łyżek mleka

Na masę agrestową:
  • 1 galaretka agrestowa
  • 0,5 kostki masła
  • 1 łyżka cukru
  • 5 łyżek mleka

Na masę z owoców leśnych:
  • 1 galaretka owoce leśne
  • 0,5 kostki masła
  • 1 łyżka cukru
  • 5 łyżek mleka


Sposób przygotowania:
Masło roztop w rondelku, dodać cukier i wymieszaj do całkowitego rozpuszczenia składników. Następnie wlej mleko i zagotuj. Ściągnij rondelek z ognia, dodaj galaretkę i dokładnie wymieszaj. Masę odstaw do przestygnięcia. Tak należy postąpić z każdym rodzajem masy.
Gdy masa lekko stężeje, przełóż nią wafle. Gotowe wafle zawiń w folię spożywczą i odstaw do całkowitego stężenia do lodówki.
Gotowe :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Kulinarna (nie)codzienność , Blogger