Sezon na truskawki w pełni więc zajadamy się nimi do woli ;) Dziś przygotowałam pyszne, zdrowe mini serniczki, którymi możemy zajadać się do woli :) Jeśli dalej nie znasz żadnej dobrej strony ze zdrową żywnością to polecam Sklep NaturalnieZdrowe, gdzie znajdziesz mnóstwo zdrowych produktów, dzięki którym przygotujesz FIT posiłki :)
Składniki na 12 muffinków
Babeczki:
- 250 gram maślanych herbatników
- 1 szklanka orzechów włoskich
- 1 łyżka miody
- 1 łyżka soku z cytryny
Przygotowanie:
W malakserze zmiksuj wszystkie składniki na babeczki.
Następnie wyłóż blaszkę na muf finki papilotkami i uformuj babeczki z gotowego
ciast. Schłódź w lodówce 1-2 godziny.
Truskawkowe serniczki:
- 400 gram świeżych truskawek
- 250 gram chudego twarożku
- 1 łyżka ksylitolu
- 1 łyżki żelatyny + 30 ml wrzątku
Przygotowanie:
Truskawki zmiksuj z twarożkiem i ksylitolem na gładki mus.
Żelatynę rozpuść we wrzątku, ostudź. Następnie wlej żelatynę cienkim strużkiem cały
czas mieszając. Odstaw na 15 minut do całkowitego schłodzenia masy (np. do
lodówki). Wyciąg gotowe babeczki i mus z lodówki. Przelej masę do babeczek i
ozdób całymi truskawkami i orzechami włoskimi. Schłódź około 2 godziny w
lodówce. Gotowe
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz